arrow_drop_up arrow_drop_down

etna wijnen

Onze wijnen

mijn wijn verhaal

Tussen de zwarte antieke lave gronden, binnen het prestigieuze DOC-gebied van de Etna begint het verhaal van de familie Rigaglia & Destro. Passopisciaro, Sicilië, een plaatsje aan de voet van de Etna. Ook wel ‘’il paese del vino ‘’ genoemd. ‘’Jaarlijks wanneer wij in de zomer weer naar ons vakantiehuis in de bergen moesten, zag ik het welkom bordje al van ver staan. Benvenuti a Passopisciaro; il paese del vino. Een dorp bestaande uit enkel een plein met kaart spellende oudjes, een panetteria, een macelleria en hectaren vol aan wijngaarden, gaven mij als kind een akelig eenzaam en verveelt gevoel. Nu jaren later, wordt Gionella Rigaglia , oprichter van Splendita Vino & Gente, samen met haar familie gedreven door geweldige gehechtheid, passie en liefde voor hun land. Ze heeft dan ook met kennis en liefde het wijnhuis DESTRO uitgekozen, de trots van het dorp.

De destro wijnen

Met grote toewijding binnen DOC-land, is de familie Destro, gedreven door de grote liefde voor hun land. De Destro familie zet zich in om authentieke wijnstokken te kweken aan de rand van de Etna vulkaan op Sicilië. Beroemde druiven die op deze zeer vruchtbare grond groeien zijn de Nerello Mascalese, Carricante en de Catarratto. Splendita & Gente is de enige exclusieve afnemer van Destro wijnen binnen Nederland.

Onze vulkanische wijnen

AITHOS - ROOD - 10 Jaar

Een prachtige kersen rode wijn. Het bouquet is krachtig met heerlijke geuren van kersen en zwarte bessen. De smaak is vol en complex. De Nerello druif geeft harmonie en door haar vulkanische hart, is deze wijn zeer eigen.

Lekker bij vleesgerechten en belegen, oude kazen.

In 2013 de Monte-Carlo medaille voor gastronomie gewonnen.

De Aithos van jaar 2010 is voor de echte kenners.

isolanuda - wit

De smaak is vol, rond met een goede frisheid. Zachte aanzet, daarna fris met veel wit fruit en de mineraliteit van de vulkanische ondergrond is duidelijk aanwezig. De wijn heeft een intens aroma met geuren van gele citrus en kruiden.

Etna Sicilië, 2019 Destro DOC, een combinatie van twee druiven: Catarratto & Carricante. In 2012, Zilver behaald op het internationale wijncongres in Brussel.

nausica - wit

Een heerlijk wijn bestaande uit 100% de Carricante druif.

De smaak is fruitig met een goede persistentie met noten van citrus en een beetje mint.

De geur is fris en fruitig met hints van citrus.

sciarake - rood

Veel smaak. Complex. Je proeft van alles. Heerlijke afdronk.

Etna Sicilië, 2013 Destro DOC, 100% Nerello mascalese. Robijn rood. Zoet met zeer typisch fruitig aroma. Lekker bij Champignon gerechten en sterke kazen. De Monte-Carlo medaille gastronomie Award gewonnen in 2013

aspide- rood

De druif is 100% Nerello Mascalese. 

Deze wijn is fris, rond en daardoor zeer aangenaam in de mond.

De geur brengt fruitige aroma's met zich mee die doen denken aan de

rijpe morello-kers.

spumamte

De druif is 100% Nerello Mascalese. 

Fenomenale champagne voor deze prijs! Een lange, smaakvolle en tegelijkertijd ronde afdronk.

Zerillo - Rood

Deze wijn bestaat uit 2 speciale druiven:

70% Nerello Mascalese

30% Merlot

Brede smaak, vol, warm in de mond, goed gestructureerd met nobele tannines.

anuar- licht zoet - rood

Dit is een hele bijzondere licht zoete rode wijn. Een hele elegante uitstraling en smaak. Hij is niet te zoet en daardoor is ook het 2e en 3e glas goed drinkbaar. Zoet in de mond in een goede balans. Een wijn met elegantie, en een smaak die volheid geeft en die zich omhult in een fluweelzachte en aanhoudende afdronk. Aroma's van rozen, viooltjes en zwarte kersen, met een nobel kruid van vanille en chocolade.

Bekijk ons gehele aanbod

Wat zeggen onze klanten

Een heerlijke witte wijn!
Echt een aanrader, o.a. lekker bij vis.

Petra Keuken  -  Oktober 2020

Fleur van der Knaap - December 2020

Fleur van der Knaap - December 2020

Een overheerlijke zachte maar toch zoete rode wijn. Een smaak die je onthoudt en meeneemt naar een heerlijk diner om bij het nagerecht in te schenken.

Isa Goossens - November 2020
We gebruiken cookies