Olijfolie

Voor 11:00

Besteld, morgen in huis

1.000+

tevreden klanten

100 % Italiaans

Hoge kwaliteit

Splendita's specials

Exclusieve producten

De Siciliaanse olijf

Olijfolie neemt in de Italiaanse cultuur een minstens zo belangrijke plek in als wijn. De olijfbomen in Passopisciaro zijn eeuwenoud en geplant op vulkanische bodems vol met mineralen. Deze bomen worden met minstens zoveel liefde onderhouden als de druivenstokken voor de wijn. Geen fabriekswerk, maar traditionele familie recepten geplukt met de hand, olijfolie met een verhaal!


De olijven hier worden nog met de hand geoogst en dezelfde dag nog koud geperst. Na enkele maanden wordt de olie ongefilterd gebotteld en met liefde naar Nederland gereden. Het resultaat is een heerlijk geurige, smaakvolle, romige en iets peperige olijfolie.

Olijfolie met smaak

Olijfolie - grigliata smaak

Een extra vergine olijfolie van een bijzondere olijfboer uit Rome.

olijfolie - Pasta smaak

Een extra vergine olijfolie van een bijzondere olijfboer uit Rome.

Olijfolie - bruschetta smaak

Een extra vergine olijfolie van een bijzondere olijfboer uit Rome.

Olijfolie - basilicum smaak

Een extra vergine olijfolie van een bijzonder olijfboer uit Rome.

Het Etna nootje

''De juiste olijfolie is erg persoonlijk, net als met sla: je hebt ijsbergsla en rucola. Onze olijfolie is de rucola onder de salades. Als je het verschil eenmaal hebt geproefd weet je voor altijd de juiste keuze te maken’’ aldus Gionella Rigaglia, oprichter van Splendita & Gente. 


Deze pure Siciliaanse olijfolie mag eigenlijk net zo min in de keuken ontbreken als onze wijnen in je kelder. De vruchtbare grond van de Etna geeft een bijzondere smaak aan onze olijfolies, in de witte variant komt dit het meest tot zijn recht. Houd je van een iets lichtere smaak? Ga dan voor het zwarte flesje. Dit is een goede mix van notig en zacht. De Rode is puur, zacht en vlak. Eigenlijk moet je ze alle 3 eens proeven en met verschillende gerechten combineren.

Bekijk ons gehele aanbod

ONZE EXTRA VERGINE OLIJFOLIES - ETNA LINE

zammara - bianco

100% nocellara dell'etna


extra vergine
Fruitig, nootachtig en rijk -

Delicaat  met lichte tonen.

zammara - rosso

90% Nocellara dell'etna

10% BIANCOLILLA

extra vergine

Licht bittertje, mild kruidig met tonen van artisjok en tomatenaroma's

zammara - nero

50% nocellara dell'etna

50% nocellara del belice 

extra vergine

Bitter, persistent en kruidig.

Een heerlijke mix van de rode en de witte.

ONZE EXTRA VERGINE OLIJFOLIES - MINI LINE

Citroen

Heerlijke citroen 

extra vergine
100 ML | Fris, fruitig, citroen

Lekker over vis of door de salade.

truffel

Witte truffel

extra vergine

100 ML | Licht bittertje, mild kruidig

Lekker door de pasta of carpaccio.

Knoflook&peper

aglio, olio e peperoncino

extra vergine

100 ML | Pittig en kruidig. Heerlijk door de pastasaus, over de pizza of een broodje.

Bruschetta

rosmarijn & knolfook

extra vergine

100 ML | Smaakvol en kruidig maar toch zacht. Heerlijk over de pasta, over de pizza of een broodje.
arrow_drop_up arrow_drop_down